balonsatis.com web sitemiz üzerinden satışlarımız durdurulmuştur. Satışlarımız yckbalon.com.tr üzerinden Perakende ve Toptan Satış olarak devam edecektir. B2B Sistemine dahil olmak için lütfen web sitemize üye olarak müşteri temsilcinize bilgi veriniz.

Balon İmalat

Balon İmalat

 

İçerisinde barındırdığı özel bir gaz ile tek başına yada altına bağlı bir sepet aracılığı ile havada uçma özelliğine sahip olan, farklı renk ve modellerde üretimi sağlanan araçlara verilen isimdir balon. Günümüzde yapılmakta olan  balon imalat işlemleri görsel olarak sürekli çeşitlilik göstermektedir. Önceden yalnızca uçan balon olarak bilinmekte olan bu araçlar şimdilerde yerlerini farklı üretimlere bırakmışlardır. Özel  günlerin anlam ve önemini  belirtmekte olan harf ve sayı gösteren balonlar, dekoratif amaçlı kullanılmakta olan balonlar, üzerine resim baskı yapılabilen balonlar gibi ibr çok çeşitte üretim gerçekleştirilmektedir.

 

Üretimde Balonun Yeri

 

Bu alanda faaliyet göstermekte olan balon imalat fabrikaları üretim aşamasında öncelikle arz talep ilişkisini kendilerine ilke edinirler. Piyasada talep görmekte olan balon çeşidi incelendikten sonra, balon yapımı aşamasında kullanılacak olan malzemelerin temini gerçekleştirilerek üretim başlatılmaktadır. Ülkemizde oldukça uzun kökenli olarak balon üretimini ve satışını gerçekleştirmekte olan kurumlar bulunmaktadır. Müşteri odaklı çalışmakta olan bu firmalar, yalnızca üretimle sınırlı kalmayıp farklı hizmetleride bünyesinde barındırmaktadır. Balon üretimi sonrasında sipariş talebinin kolay yapılabilmesi adına çeşitli kargo firmaları ile ücretsiz anlaşma yaparak, Türkiyenin dört bir yanına balon dağıtımı sağlamaktadırlar. Böylelikle oluşturulan internet sitelerinden beğendiğiniz balonu kolaylıkla satın alma işlemini yapabilmeniz de imalatın bir parçasıdır.

 

İmalatta Dikkat Edilecek Hususlar

 

Balon imalatında en önemli husus hiç kuşkusuz ki üretim sırasında kullanılacak olan maddelerin herhangi bir zararlı kimyasal içermemesidir. Üretim aşamasında kaliteden ödün vermeden sağlıklı, gerekli denetlemelerden geçmiş maddeler kullanılması ilk şarttır. İmalat aşamasında kullanılmakta olan ilk ürün kauçuk ağacından elde edilen bir sıvıdır. İlgili sıvı içerisine bir çok madde eklenerek üretime başlanmakta olan balonların değişik renkler içerimesine ise içerisine katılan çeşitli tozlar sebep olmaktadır. İlgili işlem sırasında üretilen ürünün dayanıklılığa sahip olması da dikkat gerektiren bir başka husustur. Özellikle dekoratif ve baskılı balonlarda dayanıklılık en fazla aranan özelliktir. Tamemen bu hizmet alanı adına imalat işlemini gerçekleştirecek olan balon imalat makineleri bulunmaktadır. İlgili üretim işlemleri bu makineler ile gerçekleştirilebilmektedir. Böylelikle birden çok çeşide sahip ve kişiye özel balonlar üretilebilmektedir.