balonsatis.com web sitemiz üzerinden satışlarımız durdurulmuştur. Satışlarımız yckbalon.com.tr üzerinden Perakende ve Toptan Satış olarak devam edecektir. B2B Sistemine dahil olmak için lütfen web sitemize üye olarak müşteri temsilcinize bilgi veriniz.

Toptan ve Perakende Balon Çubuk Set

 

 

Balon Çubuğu

 

Balonlar tüm çocukların ortak tutkusu ve en sevdikleri oyuncaklar arasındadır. Rengârenk balonlar çeşitli şekillerde ve büyüklüklerde imal edilerek, çocukların coşkulu oyunlarına ortak olmaktadır. Günümüzde dekorasyon amaçlı olarak partiler, düğünler, açılışlar, kokteyller, galalar gibi birçok alanda kullanılmakta ve görsel şölenlere sebep olmaktadır. Genellikle çok fazla sayıda balon kullanılarak yapılan etkinliklerde, çocuklara dağıtılan balonların rahat taşınması ve birbirinden ayrı tutulması için yardımcı malzeme olarak balon çubuğu kullanılmaktadır.

 

Balon Çubuğu Nedir?

 

Üretiminde kullanılan hammaddesi plastik olan balon çubuğu iki parçadan oluşan bir yapıdadır, Baş kısmı ve sap kısmı bulunan balon çubuğu, başlıksız 32,5 cm başlıklı olarak ise 35 cm uzunluğundadır. Balon şişirme makineleri yardımıyla şişirilen balonların kolay ve seri bir şekilde dağıtılması için balon çubuğu kullanılır. Farklı renklerde imal edilebilen ve balonların düğümlenip zarar görmesini engelleyen bu çubuklara, balon çubuğu adı verilir. Balon çubukları ayrıca balonların üzerine çizilmiş olan desen veya tasarımın anlam kazanmasına yardımcı bir aparattır. Balonların üzerine logo çalışmaları, reklam sloganları vb. gibi tanıtım amaçlı tasarımlar uygulanabilmektedir.

 

Balon Çubuğu Nasıl Üretilir?

 

Üretiminde plastik kullanılan balon çubuğu, genellikle takım halinde satışa sunulmaktadır. Başlık ve sapları 100’lük paketler halinde ve 1000’lik koliler halinde üretimden satışa toptan bir şekilde sunulmaktadır. Balon çubukları balon ve balon aparatları üreten firmalar tarafından üretilerek uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Bazı ürünler kilitli sistem adı verilen bir şekilde üretildiği için, balon yuvaya oturana kadar bastırılmalı ve çevrilmelidir. Şeffaf bir görünümde üretilen balon çubukları, 1. Ve 2. Sınıf olarak üretilir. 1. Sınıf ürünler tam saydamken 2. Sınıf ürünler biraz daha mat bir görünümdedir. Kalitelerine göre yapılan fiyatlandırmalar yapılsa da yüksek miktarda yapılan balon çubuğu alımlarında fiyat indirimleri sağlamaktadır.

 

Balon Çubuğu Nereden Alınır?

 

Balon çubukları genellikle toptan balon ve yan ürünleri satan toptancı firmalardan temin edilmektedir. Alışverişlerde 100’lük katlar halinde artarak sipariş kabul edilmektedir. Birçok oyuncak malzemesi üreten firma balon çubuğu toptan ve perakende satışı yapmaktadır. İnternet üzerinden yapılan aramalarda balon çubuğu satış fiyatları, adet ve vasıfları ile ilgili bilgiler alınabilmektedir. Farklı renkler içeren geniş bir renk skalasından tercih yapabilmek mümkün olmaktadır.

 

Balon Çubuğunun Avantajları

 

Balon çubukları balon kullanımında pratik çözümler için üretilmiş faydalı bir aparattır. Özellikle kalabalık park yerlerinde, çocuk mağazalarının açılışında, çocuk şenliklerinde, kalabalık çocuk kreşlerinde, doğum günü vb. gibi birçok etkinlikte rengârenk balonlar dağıtılarak çocuklar sevindirilmektedir. Bu balonların üzerinde çeşitli sevimli hayvan figürleri, insan portreleri veya faklı şekiller bulunabilmektedir. Balon çubuğu bu şekil ve portrelerin anlam kazanmasını sağlayarak, yapılan baskının anlam kazanması adına avantaj sağlarlar. Başka bir avantaj ise, kalabalık çocuk grubuna balonların hızlıca dağıtılmasını sağlayarak zaman tasarrufu avantajı sağlar. Ayrıca çocukların balonlarına zarar gelmeden uzun süre kullanabilmesine yönelik avantajlar sağlar. Ayrıca bazı özel durumlarda, örneğin evlenme teklifleri gibi ya da toplu balon hediye edilen hallerde aynı anda birçok balonun elde tutulabilmesine yönelik avantaj sağlar.

 

Balon Çubuğu Sağlığa Zararlı Mı?

 

Balon çubuğu plastiğin ilk halinden üretilir. Plastik ise petrol türevli bir maddedir. Yün, ipek veya doğal olan hiçbir malzeme gibi saf haliyle bulunmayan plastik, laboratuvarlarda kimyagerler tarafından üretilmiş olan bir yan üründür. Vücuda temas etmesi halinde herhangi bir zarara sebep olmasa da tüm plastik ürünler gibi mikrobik etkilere açıktır. Bilindiği gibi son yıllarda Uzakdoğu’dan ithal edilen birçok plastik oyuncak ve malzemelerin kanserojen etkiler gösteren belirtilerine rastlanmıştır. Fakat son günlerde, yerli üretimde mikrop barındırmayan plastik oyuncaklar imal edilerek piyasaya sürülmekte ve gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır.

 

Balon Çubuğu Çocuklara Zararlımı?

 

Bilindiği üzere plastik içeren tüm maddeler, petrol türevlerinden üretildiği için temel üretim altyapısında mikrobik etkiler barındıran özelliklere sahiptir. Fakat direkt olarak insan yapısına zarar vermemesi adına, mikrop barındırmama özelliklerine sahip plastik oyuncaklar ve aparatlar geliştirilmiştir. Çocukların bünyeleri ve bağışıklık sistemleri çok fazla dayanıklı olmadığı için, tüm plastik oyuncak türleri çocuklar tarafından kullanılırken, ağızla temas etmeleri ebeveynler tarafından engellenmelidir. Son üretim teknikleri ile balon çubuğu cinsi aparatlarda mikrop barındırmaz tarzda üretilmeye başlanmıştır.